Regntøj til cykelturen!

Hvad skal du kigge efter til hverdags cykelturen ?

Cykler du langt vil vi anbefale at kigge efter åndbart regntøj med et højt vandsøjletryk, som vil være det bedste regntøj til cykelturen. 

Den evne regntøj har til at afvise vand kalder vi for ’vandtæthed’. Evnen måles i en enhed, som hedder søjletryk (måles i millimeter), som er udtrykket for, hvor meget vand der skal til for at trænge igennem den vandafvisende membran, som sidder i regntøjet. 

Man siger, at skal du have regntøj til almindelig cykling over kortere distancer, bør du gå efter regntøj med mindst 2000 mm. Cykler du i flere timer og i al slags regn, bør du gå efter regntøj med et højere søjletryk på omkring de 5000 mm og op efter.

Når du skal bruge regntøjet på cykelturen til daglig så vær opmærksom på at det er behageligt at have på. De fleste brands har udviklet deres regntøj så det kan bruges ovenpå ens normale beklædning, vælg derfor din normale tøjstørrelse og vær opmærksom på at ben og ærmelængde godt må være lidt længere, da bukserne tit kravler lidt op når du træder i pedalerne og med strakte arme på styret er det rart at ærmerne er lange nok.

Hos Danish Rainwear er vores bud på det bedste regntøj til cyklen et lækker sæt fra Lyngsøe Rainwear som er åndbar, vind og vandtæt. Blandt andet fremstillet med tapede sømme, velcro lukning ved benene, aftagelig hætte med snørre og mange lommer med lynlås. Sættet har en vandtæthed på 8.000 mm og åndbarhed: 5.000 Mvp. Køb sættet her.